Dansk Svensk Gårdshund

Dansk Svensk Gårdshund

Sommaren 2017 sökte vi en gårdshund. Och vi hittade en för oss okänd ras, välkänd i Sverige som Dansk-Svensk Gårdshund. En liten, livlig, intelligent, vänlig, hälsosam och mångsidig familjehund som lätt anpassar sig till de flesta situationer. Ett svenskt arv och rasen tros ha funnits sedan åtminstone vikingatiden. Hans utseende påminner om en terrier, men du kan hitta honom under kategorin Schnauzer. En ras mycket gammal och opåverkad av intensiv avel och korsning.

I oktober 2017 flyttade den första in hos oss vid en ålder av 8 veckor, Harley Hercules Held mer känd som Winston (Churchill).

Walter var skeptisk i början, men det tog inte lång tid för Winston att vinna sitt hjärta helt. Oavsett vad vi gjorde ville Winston vara där och inte bara vara där, han var helhjärtat med oss, full av energi.

Oavsett om vi tränar Alaskan Huskies eller med båt, simning, dykning, vandring, camping. Han var inte rädd för någonting, var väldigt nyfiken. Ett energiknippe utan slut.

Ett år senare, på försommaren 2018, flyttade Cissi (Cecilia) in hos oss. En prinsessa och mer små än Winston. Men inte mindre äventyrlig, utan mycket lugnare på sitt sätt.

Cissi var involverad under hela min utbildning som hundpsykolog och professionell hundtränare. Winston tog också stor hand om henne, först visste vi inte om han kanske var för oförskämd mot henne, men det var han absolut inte. Han var väldigt omtänksam.

Hösten 2021 ansökte vi till Svenska Kennelklubben om att bli antagen som officiell uppfödare av dansk svensk gårdshundar, med kennelnamnet Fjällvinds.

I april 2021 föddes de första valparna, 3 hanar och 2 flickor, av Cissi och Winston. Eftersom det var den första kullen fick alla 5 valparna namn som börjar med bokstaven A.
Aimo, Artur, Aron, Anna, Abby